11. oktober 2010

Førsteplads i konkurrence

Den internationale studenterorganisation AIESEC afholdt d. 7. og 8. oktober den første Innovation Day Århus.

I løbet af et døgn fik 100 studerende fra Aarhus Universitet muligheden for at omsætte deres viden fra studiet til praksis. Opgaven lød på, at finde frem til det bedste bud på, hvordan Randers bliver Danmarks mest attraktive by for unge mennesker. Deltagerne til innovationsdøgnet var studerende fra mange forskellige studieretninger, og mange af dem var udenlandske studerende.
Ord som teamwork, kulturbarriere, faglige kompetencer, innovation og kreativitet var derfor klare nøgleord for det samarbejde, som de studerende skulle gennemgå i løbet af døgnet. Opdelt i grupper var døgnet en stor konkurrerer mod hinanden om at fremsætte det bedste løsningsforslag til Randers Kommune.
(kilde: Randers Kommunes hjemmeside)

Vi deltog som team sammen med Mette Fuglkjær, som også er studerende ved Arkitektskolen. Taktikken var at spidse ører under torsdagens oplæg og især bed vi mærke i Randers Kommunes mange naturressourcer og ikke mindst kommunens landsbyer som de meget gerne vil udvikle bosætningsmulighederne for.






Vores forslag var en langsigtet strategi, som tager udgangspunkt i en kobling af de eksisterende naturområder og landsbyerne. På den måde skal der udvikles nye bosætningsområder medstærke identiteter. Visionen er at byde ind med alternative bosætningsmuligheder for børnefamilier, der ønsker at bosætte sig i det østjyske bybånd, men udenfor bycentrene. 

Vores strategi faldt i dommernes smag og vi vandt førstepladsen og en præmie på 6000 kr. 


Pressen skrev bl.a. efterfølgende: "Vinderprojektet blev først og fremmest præsenteret meget professionel. Og så har projektet en kaliber, der betyder, at det er umiddelbart realiserbart. Desuden bygger vinderprojektet på de naturlige ressourcer, der i forvejen er i kommunen. Vi skal ikke bilde os ind at Randers kan blive det samme kulturcentrum som Århus. Men vi kan tilbyde de unge børnefamilier noget andet, som der så ikke er i Århus", siger Kim Kofod Hansen. (Kilde: Randers Kommunes hjemmeside)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar